Nieuws

Hieronder zal je alle nieuwtjes die wij met jullie willen delen kunnen volgen. De inhoud zal heel uiteenlopend zijn. Wijzigingen in de wetgeving kan één voorbeeld zijn, maar ook bezoekverslagen aan kwekerijen, nieuwe levering dieren, uitzonderljke aanbiedingen,... Er is ruimte voor alles. Volg deze pagina zeker op, als je helemaal up to date wil zijn met wat leeft bij Passion for Animals.

RWF cavia's, wat zijn dat nu eigenlijk?

ring worm free logo

02/01/2020

Het is jullie ongetwijfeld al opgevallen. Op onze website zijn enkel nog RWF cavia's terug te vinden, maar wat is dat nu eigenlijk? RWF betekend "Ring worm free", en dat is dan weer Engels voor ringworm vrij. Deze cavia's dragen dus geen schimmel met zich mee. Ze zijn afkomstig van een Spaanse kwekerij, gelegen in een regio waar door het microklimaat geen schimmel bij cavia's kan overleven. De kwekerij werd daarom door de Spaanse overheid erkend als "Schimmelvrije kwekerij". Daarenboven is de kwaliteit van dit type cavia ook gewoon merkelijk superieur ten opzichte van de cavia's die momenteel door onze lokale kwekers kan worden aangeboden. Ze hebben een mooier formaat en wij stellen er zelf minder problemen bij vast dan bij de lokale cavia's.


Kan deze cavia dan niets meer overkomen?

Uiteraard wel, het zijn en blijven dieren. Maar door het mooiere formaat en betere algemene gezondheid en het niet meedragen van de schimmels is de kans gewoon veel kleiner. Grotere dieren hebben een beter ontwikkeld immuunsysteem en dat maakt dat ze gewoonweg sterker zijn om stressvolle situaties zoals transport en winkelsituaties beter kunnen verwerken.


afbeelding cavia

Schimmel komt dus niet meer voor bij deze cavia's?

Jammer genoeg kan dat nog steeds optreden. De dieren zijn geen drager, wat betekend da ze het dus niet op hun lichaam hebben. Dat maakt de kans kleiner dat ze het ook effectief ontwikkelen. In onze quarantaine ruimtes slagen wij erin de cavia's ook effectief schimmelvrij te houden. Wanneer er echter schimmelsporen op deze cavia's terechtkomen, kunnen ze het nog steeds ontwikkelen. Schimmelsporen kunnen overgedragen worden door contact met andere dieren die de sporen meedragen. Let op, het betreft hier niet alleen cavia's, maar ook honden en/of katten kunnen drager zijn van deze schimmelsporen. Een goede handhygiëne voor en na het hanteren van je dier, kan tal van problemen helpen voorkomen. Het grootste voordeel is en blijft dat deze cavia's in eerste instantie de sporen zelf al niet bij hebben. Kan je een infectie achteraf weten te voorkomen, dan zal je cavia ook schimmelvrij blijven!


Twijfel je nog? Probeer het gewoon zelf een keer uit. Bestel deze cavia's en je zal zelf ontdekken waarom wij alvast de keuze maakten om enkel nog deze cavia's te promoten.

De nieuwe website krijgt vorm

02/01/2020

Het is zover. Een jaar lang praten we er al over, maar de nieuwe website krijgt eindelijk vorm. Niet alleen is deze nieuwe versie strakker van design, ook de backend van de webshop werd volledig vernieuwd. Bestellingen ingegeven op de website worden automatisch verwerkt. Bestellingen die via de website werden geplaatst kunnen dus niet meer verloren gaan. Facturatie werd vereenvoudigd en jullie als klant krijgen nu ook online toegang tot alle gemaakte facturen. Even aanpassen, maar uiteindelijk zal deze website voor iedereen een verademing zijn. Sit back and enjoy!