Een blik achter de schermen

Als groothandel krijgen we vaak de vraag hoe het er bij ons uitziet. uiteraard zijn wij niet zo maar publiekelijk toegankelijk, anders waren we geen groothandel. We zeggen wel altijd aan onze klanten dat een bezoek mogelijk is mits het maken van een afspraak op voorhand. Het is echter niet voor alle klanten mogelijk om de verplaatsing te maken, omdat ze aan de andere kant van het land wonen of omdat ze uiteraard al hun kostbare tijd stoppen in het uitbouwen van hun eigen winkel en het bedienen van de klanten. Dat is meer dan begrijpelijk en daarom willen we hier toch deels aan tegemoetkomen door het laten zien van een aantal bedrijfsfilmpjes van bij ons op de werkvloer. Zo krijgt iedereen de kans om eens een kijkje te nemen bij ons binnen, zonder al te veel van jullie kostbare tijd op te geven. 

Als groothandel hebben wij uiteraard de focus op dierenwelzijn en op het eenvoudig reinigen van de dierenverblijven. Ze moeten niet noodzakelijk "mooi" zijn, maar vooral praktisch in onderhoud en geschikt voor een correcte huisvesting van de dieren. Dit gezegd zijnde, nodigen we jullie graag uit om via deze filmpjes een blik te werpen achter te schermen. Sit back, and relax.

Onze visafdeling

Bij Passion for Animals hebben wij een eigen quarantaine van de vissen die wij aanbieden. Met extra beluchting en frequente waterwissels houden wij het water steeds gezond voor de vissen. Alle vissen die uit deze quarantaine komen, zijn aangepast aan het "standaard" water in België. Waterparameters worden steeds gemonitord en bijgestuurd waar nodig. Verpakken van de vissen gebeurt ook steeds zo kort mogelijk voor transport.

Onze konijnenafdeling

Passion for Animals is uiteraard vooral gekend voor zijn konijnen, en ook daar hebben wij de laatste jaren geïnvesteerd in ruimere verblijven voor de dieren, voorzien van schuilhokjes, knaagvoorwerpen, enz. De konijnen worden bij ons ook gevaccineerd indien gewenst door de koper en kunnen recent ook gechipt worden om de traceerbaarheid van de dieren te verbeteren. Elk konijn krijgt een gepersonaliseerd paspoort, voorzien van de foto van het konijn zelf.

Onze cavia's en kleine knaagdieren

Onze cavia's zitten gehuisvest volgens hetzelfde principe dan onze konijnen. Ruime kooien, schuilgelegenheden, knaagvoorwerpen, enz. Verder krijgen deze dieren ook dagelijks verse groenten, om hen van voldoende vitamine C te voorzien. De kleine knagers zitten gehuisvest op een iets donkerdere plek, wat ze aangenamer vinden. Er is uiteraard wel een natuurlijk dag-nachtritme, maar fel licht wordt vermeden. Ze krijgen kooiverrijking (rolletjes en papier), noten om te knagen, voer en water zonder beperking en hooi om nestjes te bouwen.

Onze vogelafdeling

Bij Passion for Animals worden de vogels gehouden in een ruimte die verlicht wordt met aangepast UV-licht voor vogels. Dit heeft een hogere flikkerfrequentie dan standaardlampen, wat de stress bij vogels reduceert, en geeft vogels ook toegang tot het voor hun zichtbare UV-licht, iets wat wij als mens niet kunnen waarnemen. Dagelijks wordt uiteraard vers voer en water aangeboden. De dieren zitten samen volgens hun herkomst om de traceerbaarheid te garanderen.

Onze reptielenafdeling

Voor reptielen, amfibieën, insecten en spinnen werken wij samen met ee Duitse specialist. Wij zijn eigenlijk de verdeler van zijn dieren. Met een zeer uitgebreid aanbod nakweekdieren en een correcte huisvesting (temperatuur, luchtvochtigheid, (UV-)verlichting en voeding) aangepast aan de noden van elk dier, verdelen wij met trots zijn dieren in België en daarbuiten. Enkel gekweekte dieren worden opgenomen in ons assortiment, wildvang wordt door ons niet aangeboden.

Onze materialen

Sinds enige tijd breidt Passion for Animals ook uit in zijn assortiment aan voeding, toebehoren en accessoires voor de dieren die wij aanbieden. Zo zijn wij momenteel tot een selectie gekomen van materialen/merken die wij met trots verdelen. Iedereen weet dat wij al jaren Ocean Nutrition verdelen in de BeNeLux (droog- en diepvriesvoer voor vissen met Belgische oorsprong), net als RepTech, een prijs-kwaliteit topmerk voor Terraria en hun accessoires. Sinds kort is hier ook Millamore (een premium merk van stofvrije beddingmaterialen voor knaagdieren, reptielen en vogels), Reptiblock (reinigingsproducten en cocosbeddingmateriaal voor Reptielen), Down2Earth (ons eigen ontwikkelde merk aan hamsterscapingmaterialen) en Arcadia Bird Lights (aangepaste verlichting die voldoet aan de noden van binnen gehuisveste kooivogels) bijgekomen.

Webshop powered by Marcando