De bedding- en nestmaterialen van Millamore.

25/03/2022

Natuurlijke producten

Sinds kort vind je in ons assortiment de producten van Millamore. Het betreft beddingmaterialen, nestmaterialen en speelgoed voor knaagdieren, konijnen, vogels en reptielen op basis van espenhout. Op zich is espenhout als bedding niet zo vernieuwend binnen de huisdiersector, maar wat de bedding van Millamore zo uniek maakt is zijn productieproces.

Het verhaal van Millamore begint bij het oogsten van de bomen. De bomen die gebruikt worden door de firma Tapveï uit Estland worden geoogst met respect voor de natuur, volgens de meest recente en huidig geldende FSC bosbeheer praktijken. Het bedrijf werkt onder strenge ISO-normen en enkel met lokaal geoogste bomen. Wijzelf dragen als firma de natuur hoog in het vaandel en vinden het dus ook zeer belangrijk dat voor de oogst van het hout nodig voor het vervaardigen van deze producten gebeurt met respect voor de natuur. Hierdoor werd onze aandacht alvast aangewakkerd om de producten van Millamore grondiger te bekijken.

Dat Millamore de natuur dus respecteert, is een vaststaand feit, maar los daarvan is de kwaliteit van de materialen zelf ook heel belangrijk. Ook daar gaat Millamore een stapje verder dan courante natuurbeddingproducten. Ze dragen een aantal parameters hoog in het vaandel, en hier willen we graag in detail verder op in gaan:

Stofvrij

Je ziet wel vaker op verpakkingen “stofvrij”, maar wat betekent dat nu eigenlijk? 100% stofvrij bestaat bij natuurbeddingproducten eigenlijk niet. Vaak zie je in de traditionele natuurbeddingproducten dit label en blijkt er uiteindelijk tot wel 15% stof nog aanwezig te zijn in het afgewerkte product. Dit is bij Millamore absoluut niet zo. Na verschillende laboratoria analyses bleek dat de afgewerkte producten van Millamore maar 0.1% - 0.7% stof bevatten. Dit is steevast het laagste stofpercentage van alle natuurbeddingproducten op de markt.

Zeer hoog absorberend vermogen en goede geurabsorptie

Door het unieke droogproces ontwikkeld door de firma achter de Millamore bedding, heeft deze bedding een zeer hoog absorberend vermogen. Bovendien bleek de bedding ook nog een 3 x hoger ammoniak bindend vermogen te hebben dan andere beschikbare beddingmaterialen. Dit resulteert onmiddellijk in minder onaangename geurtjes voor ons als verzorgers, maar ook voor de dieren zelf worden deze ongezonde verbindingen beter uit de omgevingslucht weggefilterd. De kooi zal ook droger blijven door het hoge absorptie vermogen van de bedding. Het is dus een perfecte keuze voor je huisdier.

Getest in laboratoria

Bij laboratoria onderzoek konden geen kiemen gekweekt worden uit de bedding van Millamore. Dit heeft te maken met het verwarmingsproces tijdens het drogen van de bedding. Alle aanwezige micro-organismen in het hout worden hierdoor gedood. Maar ook daar was het nog niet genoeg voor Millamore. Er werd ook gecontroleerd op meer dan 200 elementen, verbindingen, chemicaliën en pesticiden en geen van deze 200 geteste stoffen werd teruggevonden in de bedding. De normen die Tapveï, de producent van Millamore, zichzelf oplegt, stemt overeen met de vereisten voor voeding, en dit voor hun bedding- en nestmaterialen. De keuze voor Millamore is dus niet alleen goed voor de gezondheid van je kleine huisdier, maar is ook een uiterst veilige keuze om hem/haar de thuis te geven die hij/zij verdient.

100% natuurlijk en composteerbaar

De laatste twee pijlers die Millamore bedding zo uniek maakt, bespreken we het liefste tesamen. Het is namelijk een 100% natuurlijk product, zoals we hierboven reeds hebben aangehaald. Dat impliceert onrechtstreeks dat het ook volledig composteerbaar is en ook dat is dan weer beter voor het milieu.

Conclusie

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijvingZoals je hier kan lezen is Millamore dus een uiterst veilige, en uiterst gezonde keuze voor je huisdier. Geen kunstmatig geproduceerde pellets die zorgen voor een hoop afval, geen natuurproducten die de gezondheid van je dier kunnen schaden, maar een stofvrije, goed absorberende, niet ruikende, laboratoria geteste natuurbedding die goed is voor het milieu en goed is voor je huisdier. Wij waren alvast overtuigd. Ben je dat zelf nog niet, stuur ons dan een mailtje voor een gratis staal en let goed op onze transportbakjes, want ook daar verpakken wij vanaf nu met Millamore.

Millamore, for a happy pet!

 

Webshop powered by Marcando