Prijsstijging rode muggenlarven

14/10/2022

Het hangt al een tijdje in de lucht, rode muggenlarven worden een schaars product, maar hoe komt dat nu eigenlijk?

Wereldwijd zijn er een aantal belangrijke productieplaatsen van kwalitatieve levende rode muggenlarven. Deze zijn gelegen in China, de Verenigde staten en in Oekraïne. Er zijn nog een aantal alternatieve productieplaatsen te vinden, maar deze kunnen niet de benodigde volumes of kwaliteit garanderen die nodig is voor de productie van diepgevroren rode muggenlarven voor de bestaande markten.

Voor de Europese markt speelde Oekraïne uiteraard altijd een belangrijke rol, maar gezien de oorlog daar ter plaatse, is deze grote productie compleet komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat rode muggenlarven door de oorlog plots een schaars product werden. Productie-units van de verschillende merken moesten plots toevlucht zoeken naar andere locaties, vaak verder weggelegen, met hogere productie- en transportkosten tot gevolg.

Bij ons concurrenten zien we al een tijdje dat de rode muggenlarven fel in prijs gestegen zijn. Ocean Nutrition heeft echter lange tijd zijn prijzen kunnen behouden. Dit had te maken met voldoende grote stocks om de schommelingen in de markt te kunnen opvangen. Jammer genoeg blijft de oorlog duren en is Ocean Nutrition nu ook genoodzaakt hun productie te verhuizen naar nieuwe productieplaatsen. Deze wereldwijde grote vraag en hogere transportkost vertaalt zich in een enorme prijsstijging die jullie momenteel ook op onze webshop kunnen vaststellen. Jammer genoeg is daar weinig aan te doen.

Het goede nieuws is wel dat de witte muggenlarven, zwarte muggenlarven en artemia andere productieplaatsen kenden reeds voor de oorlog in Oekraïne en deze bijgevolg niet beïnvloed zullen worden. Er wordt voor deze producten dan ook geen prijsshift verwacht zoals nu gebeurt voor de rode muggenlarven.

Mochten deze wijzigingen nog vragen en/of onduidelijkheden naar boven brengen, aarzel dan zeker niet ons te contacteren, wij helpen je met veel plezier verder.

Webshop powered by Marcando