Passion for Animals verwelkomt Frankrijk.

14/02/2023

Een nieuwe groothandel in levende dieren voor Frankrijk.

We spreken er al lang over, maar eindelijk is het zover. Passion for Animals gaat de grens over. Het is al een aantal jaren dat we merken dat de vraag naar levende dieren vanuit Frankrijk groot is. Franse winkels, en al zeker de winkels vlakbij de grens, zoeken naar kwalitatieve leveranciers uit aangrenzende landen, zoals bijvoorbeeld België. Het is dan ook al een tijdje dat wij regelmatig de vraag kregen vanuit Frankrijk om als groothandel in levende dieren, ook daar onze dieren te kunnen leveren.

Bekijk ons aanbod

Hoe wordt dit praktisch georganiseerd?

Geografisch gezien is Frankrijk natuurlijk een groot land. De grensgebieden zijn niet zo ver rijden, maar het zuiden van Frankrijk is best wel een hele afstand. In een eerste fase hebben wij daarom beslist om ons geografisch te beperken tot het noorden van Frankrijk. Heel concreet zullen wij starten met de belevering van volgende arrondissementen: 62, 59, 80, 02, 60, 76, 27, 77, 08, 51, 55, 54, 57, 67, 91, 78, 92, 93, 75, 94, 95. Ligt jouw winkel niet in één van deze gebieden, aarzel dan niet om ons toch te contacteren, dan kijken we hoe we jou toch het beste kunnen helpen en wie weet, rijden we toch iets verder, speciaal voor jou!

Uiteraard houdt deze organisatie een groot logistiek vraagteken in. Dieren leveren wij liefst met ons eigen vervoer, maar is dat haalbaar gezien de grotere afstanden? Wij kunnen hier alvast volmondig en met overtuiging ja op zeggen. Onze bestelwagens zijn uitgerust met de correcte ventilatie en koelings-/verwarmingsapparatuur om een geconditioneerd transport te kunnen garanderen ongeacht de afgelegde afstand. Live trackers sturen continu de locatie en temperatuur in de bestelwagens door naar ons controlecentrum, zodat er kan ingegrepen worden als er iets onderweg zou foutlopen. Ook de vergunningen werden aangepast naar Type2 transportvergunning die ons toelaten om de dieren correct te vervoeren.

Door met eigen transport te leveren, kunnen wij de levertijden voor de dieren aanzienlijk inkorten, wat het welzijn van de dieren in transport uiteraard alleen maar ten goede komt. Het klopt dat het een eindje rijden is alvorens de eerste klant wordt bereikt, maar eens die afstand afgelegd, kan er vlot geleverd worden en zo zijn alle dieren eigenlijk altijd korter dan 12u onderweg, iets wat met extern transport bijna onhaalbaar is. Voorzien van de juiste documenten voor internationaal transport, zijn wij dus helemaal klaar om nu ook de buitenlandse winkels van onze troeven te laten proeven.

Benieuwd naar meer? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren of registreer je meteen op onze registratiepagina.

Webshop powered by Marcando