Project: Een hart voor dieren en een hart voor de natuur

01/10/2021

Een hart voor dieren...

konijn-natuur

Tijdens de coronacrisis van 2020 en een groot stuk van 2021 werden er heel veel dieren verkocht. Vele mensen zochten de warme gezelligheid op van een nieuw huisdier. Jammer genoeg werden veel huisdieren eens de crisis zijn einde naderde gedumpt of achtergelaten, iets wat wij als groothandel niet kunnen goedkeuren. Vaak worden wij met de vinger gewezen als oorzaak van de maatschappij die huisdieren ziet als consumptiegoed, maar niets is minder waar. Ons bedrijf noemt niet voor niets Passion for Animals. Dierenwelzijn dragen wij dan ook zeer hoog in het vaandel, maar wij wensen ook een stap verder te gaan.

Een heel deel van de dieren die wij verkopen, maken deel uit van de gedumpte of achtergelaten dieren en dat betreuren wij ten zeerste. De grote vraag rees, wat kunnen wij hier aan doen. Stoppen met verkopen van dieren was het antwoord dat we van veel asielen kregen, maar is dat echt de oplossing? De dieren gaan elders gekocht worden, vaak voor nog veel lagere prijzen, waardoor het "wegwerp" verhaal naar ons inziens nog versterkt wordt, want het is tenslotte maar "€10" dat je achterlaat... Daarom gingen wij net een stapje verder.

Onze gezondheidsboekjes werden aangepast. Er werd een stukje ingeschreven over het feit dat een dier een aankoop is die je voor het leven doet, en niet voor even. Ook als het om de één of andere reden even wat moeilijker is, je bent en blijft wel verantwoordelijk voor het huisdier waar je voor koos. Naast deze informatieve boodschap, wouden wij ook graag een financiële bijdrage doen. Het was niet evident om iemand te vinden die naar ons verhaal wou luisteren, zonder ons af te schilderen als de oorzaak van de verwaarloosde dieren, maar uiteindelijk vonden we wel verhaal in de opvangcentra voor vogels en wilde dieren. Deze mensen worden vaak ingeroepen om achtergelaten of verwaarloosde dieren op te vangen en te plaatsen. Dit betekent dat ook zij de financiële kosten die hieraan verbonden zijn moeten dragen en dit met vaak beperkte overheidssteun. Daarom gingen wij een engagement aan dat per verkocht knaagdier of konijn met gezondheidsboekje, wij een bijdrage zouden doen aan de VOC's van ons land. Dit project loopt sinds februari 2021 en met succes. Wij hebben al een aardig bedrag kunnen bijdragen en hopen naast de sensibilisering van het grote publiek, op deze manier de mensen te ondersteunen die zich elke dag inzetten om voor de verwaarloosde en achtergelaten dieren te zorgen. Bedankt aan deze mensen!

Onze samenwerking wordt ook op hun website onderstreept. Dit kan je nalezen via deze link.

En een hart voor de natuur...

bos

Het valt niet onder stoelen of banken te steken, een bedrijf als Passion for Animals heeft een vrij grote ecologische voetafdruk. Aquariums moeten verwarmd worden, vissen komen toe met het vliegtuig, bestelwagens rijden af en aan om dieren aan te leveren of weg te brengen naar de winkels. De impact is vaak groter dan waar wordt bij stil gestaan. Ook daar is Passion for Animals mee begaan. Stap voor stap proberen wij oplossingen te vinden om ons bedrijf minder en minder impact te laten hebben. Onze bestelwagens werden begin dit jaar nog vernieuwd door bestelwagens die naast diesel ook Ad Blue kunnen tanken. Dit in hoofdzaak om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te beperken. We beseffen als geen ander dat dit een eerste stap in de goede richting, maar dat er nog een lange weg af te leggen is. 

Tegelijkertijd met het hierboven genoemde project "een hart voor dieren" besloten wij om naast een donatie te doen aan de VOC's in ons land, ook per verkocht knaagdier met certificaat een bijdrage te leveren om bomen te kunnen planten onder het deelproject "en een hart voor de natuur". Deze bomen hebben als doel een deel van de door ons geproduceerde broeikasgassen te compenseren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We beseffen als geen ander dat de bron van deze broeikasgassen wegnemen een belangrijkere stap is, maar trachten door deze compensatie een eerste snelle impact te hebben en onze ecologische voetafdruk op zijn minst al te compenseren voor de natuur. We blijven permanent inzetten op de "vergroening" van onze firma, maar blijven ook verder doen met planten van bomen in een eerste stap naar een mooiere wereld.

Ondertussen begint ons "bos" al aardige vorm te krijgen. Een actuele update (elk kwartaal planten we nieuwe bomen bij), kunnen jullie steeds vinden via deze link.

 

 

Webshop powered by Marcando